Case study Brouwerij Silly
Brasserie de Silly
Wat is de link tussen brouwerij de Silly en Hendrik Deceuninck Clarklift?
Onze samenwerking begon in 2015 met het oplossen van problemen met onze heftrucks, het vertrouwen is stelselmatig gegroeid en uiteindelijk doet het bedrijf Deceuninck het onderhoud van alle heftrucks die we op onze werf gebruikten.
Beide partijen hechten belang aan:
Responsiviteit en kwaliteit van services
Kwaliteit en betrouwbaarheid van apparatuur
Vaardigheden en communicatie tussen klant en leverancier
Continue beschikbaarheid met 24/7 service en efficiënte oplossingen
* Bertrand van der Haegen:
Momenteel heb ik nog twee Clark C18 LPG-heftrucks, compact en aangepast aan onze behoeften. Ze zijn handig bij het ontvangen van pallets van onze leveranciers voor flessen en vaten en ook bij het produceren en leveren van onze producten. De keuze van LPG maakt het mogelijk om zich in onze magazijnen te verplaatsen zonder risico van intoxicatie voor onze werknemers en onze klanten, terwijl het voordeel van een thermische motor behouden blijft, Het LPG is ook een zeer ecologische brandstof die perfect aansluit bij onze visie van het aanbieden van gezonde en milieuvriendelijke producten.
Symfonie van smaken
In de Brasserie de Silly wordt het vakmanschap sinds 1850 al meer dan 6 generaties uitgereikt. De brouwerij is een maatstaf in termen van kwaliteit. Belgische en buitenlandse klanten waarderen toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. De Brasserie de Silly produceert een scala aan Belgische bieren. Elk bier wordt traditioneel gebrouwen met de beste grondstoffen: Zuiver water, een unieke gist waarvan alleen de hoofdbrouwer het geheim kent, de beste hop en een kwaliteitsmout.
De geschiedenis
In de 19e eeuw brouwden de grote boerderijen van Henegouwen seizoensgebonden bieren met gerst en hop voor agrarische werknemers. In Silly, een Belgisch dorp 40 km ten zuidwesten van Brussel, stichte Marcelin Hypolite Mynbrughen de brouwerij in 1850, aanvankelijk onder de naam Cense de la Tour. In 1900 won de zoon van Marcelin, Adelin, een zilveren medaille op de Wereldtentoonstelling van Parijs. Tijdens de eerste Wereldoorlog ontwikkelde de zoon van Adelin, Adelin Jr, een nieuw bier met de hulp van Engelse soldaten die door Silly kwamen. De landbouwactiviteit is in 1947 gestopt. Sindsdien ligt de nadruk volledig op de brouwerij, die destijds alleen bieren met een hoge gisting produceerde zoals Grisette, Saison en Scotch. In 1950 werd een pils, een bier van lage gisting, in het gamma van de brouwerij geïntroduceerd. In 1975, na de overname van de brouwerij Tennstedt Decroes in Edingen, sloot de Double Enghien zich aan bij het assortiment, een bruin bier van hoge fermentatie. Vandaag de dag heeft het Enghien-assortiment 3 bieren: Enghien Blonde, Enghien Brune en Enghien d’Hiver . In 1990 werden de Blanche de Silly en La Divine gelanceerd. In 2004 werd de Pink Killer toegevoegd, een fruitig wit bier met roze pompelmoes sap.
De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan onderzoek en ontwikkeling. Dit heeft geleid tot nieuwe bieren:
Abbaye de Forest, een erkend abdijbier
Silly Pils BIO, het enige biologische bier in Wallonië
Green Killer IPA, een uitstekend hopbier
Brasserie de Silly vandaag
Het bedrijf behoort tot de 6e generatie van de familie. Neven Lionel en Bertrand Van der Haegen leiden het bedrijf.
Bertrand is verantwoordelijk voor de productie, Lionel voor de verkoop.
Hun ouders, broers Jean-Paul en Didier Van der Haegen, zijn nog steeds actief in het bestuur.
Brasserie de Silly groeit dankzij de export en hun uitstekende kwaliteit.
In 2008 bedroeg de productie 10.000 hectoliter en in 2018 was dit meer dan 25.000 hectoliter.
De markt groeit: Traditionele Belgische bieren worden steeds populairder in veel landen over de hele wereld.
Ze wonnen 3 medailles tijdens de European Beer Challenge van 2020: Een dubbele gouden medaille voor Abbaye de Forest,
een gouden medaille voor Silly Bio en een zilveren medaille voor Silly Saison.